OKULUMUZ TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz; 1963-1964 yılında o zamanki adıyla Ticaret Lisesi olarak eğitim ve öğretime başlamıştır, 1965-1966 eğitim-öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir.

2014 yılına kadar Bandırma Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi olarak faaliyetlerini sürdürmüş, 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren ise Haydar Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adını almıştır.

Okulumuz, yerleşmiş kurum kültürü ile idare edilen, alanında uzman öğretmen kadrosuyla mesleki ve teknik eğitim alanında iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu kalifiye ara eleman yetiştiren köklü bir okuldur.

Okulumuzda 2000-2001 yılından beri TKY ve Okul Gelişim Modeli çalışmaları başarılı bir şekilde sürdürülmekte olup, bu alanda Balıkesir ilinde pek çok ödül alarak kendini kanıtlamış bir kurumdur. AB Projeleri ile öğrenci ve öğretmenlerimizin birçok Avrupa ülkesine yaptığı eğitim ve staj hareketliliği ile ilçemizde eğitim kurumlarına proje başarıları anlamında örnek teşkil edecek yapısıyla dikkat çeken meslek liselerinden biridir.  2007 ve 2018 yılında Proje Tabanlı Beceri Yarışmalarında Türkiye birinciliklerimiz bulunmaktadır.

Okulumuz bünyesindeki Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile yeterli talep olması halinde her alanda, gençlere yüzyüze mesleki eğitimlerini tamamlama fırsatı sunulmaktadır.

Yayın: 05.06.2020 - Güncelleme: 04.04.2022 10:42 - Görüntülenme: 1542