T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / BANDIRMA - Haydar Cavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZU NİÇİN TERCİH ETMELİSİNİZ?

OKULUMUZU NİÇİN TERCİH ETMELİSİNİZ?

Okulumuz kurum kültürü yerleşmiş idari yapısı, uzman öğretmen kadrosu ve konum itibariyle ulaşımı en rahat meslek lisesidir. Öğrencilerimiz mesleki ve teknik eğitim alanında işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu kalifiye ara eleman yetiştiren köklü bir okuldur.  Okulumuzdan mezun olan öğrenciler, yalnızca kendi alanlarında değil istedikleri her alanda önlisans ve lisans programlarına yerleşebilmektedirler. Öğrencilerimiz 12. Sınıfa devam ederken staj aşamasında sektör firmaları tarafından iş teklifleri ile karşılaşarak tercihlerini isterlerse bu yönde de değerlendirebilmektedir. Okulumuz alan ve dallarda kalifiye ara eleman yetiştirecek ölçüde teknolojik donanıma sahiptir ve üç bilgisayar laboratuvarında her öğrenciye bir bilgisayarda eğitim verecek şekilde alt yapı oluşturulmuş bir kurumdur. Salonlarımız düzenlenirken öğrencilerimizin iş sağlığı ve güvenliği de dikkate alınmıştır.

Okulumuz alanları ilçemizde sadece bizim kurumumuzda mevcuttur. Ve alanlarımız linkini tıklayarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Alan ve Dallarımız

1-      Muhasebe ve Finansman Alanı

a)      Bilgisayarlı Muhasebe

b)      Dış Ticaret ve Ofis Hizmetleri

2-      Pazarlama ve Perakende Alanı

a)      Sigortacılık

3-      Ulaştırma Hizmetleri Alanı

a)      Lojistik

4-      Büro Yönetimi Alanı

a)      Hukuk Sekreterliği

b)      Ticaret Sekreterliği

5-      Bilişim Teknolojileri Alanı

a)      Web Programcılığı

                Okulumuzda sosyal etkinlikler öğrencilerimizin başarısına büyük katkı sağladığı için her türlü sosyal etkinlik desteklenmekte ve bu tür etkinlikler okulumuzda da sıkça hazırlanmaktadır. Ayrıca ilçe çapında düzenlenen her tür yarışmaya öğrencilerimizin katılımı teşvik edilmekte, her alanda yardımcı olabilecek uzman öğretmen kadromuzla öğrencilerimizin başarılı olması için destek verilmektedir.  

                Okulumuz AB projeleri ile bölgemizde lider kurum olma özelliğini taşımaktadır. Birçok öğretmen ve öğrencimiz projelerle Almanya, Fransa, Çekya, Portekiz, Macaristan, Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde ikişer hafta eğitim alma imkanı bulmuştur. Proje Tabanlı Bilgi Yarışmalarında iki Türkiye birinciliği olan okulumuz, bu tür çalışmalarda da aktif rol oynar.

                Basketbol, Voleybol, Hentbol takımlarımız ilçe, il ve ülke çapında bir çok müsabakada dereceler elde etmiştir.  Basketbol Takımımızın Türkiye ikinciliği bulunmaktadır. Okulumuzda eğitimine halen devam eder milli sporcularımız vardır.  Bireysel sporlara da destek veren okulumuz da öğrencilerimizin çeşitli dallarda Türkiye dereceleri bulunmaktadır.

                Okulumuzda bizler için ilk ve tek öncelik öğrencilerimizdir. Onların sağlıklı, huzurlu, güven içinde, mutlu bir şekilde isteyerek eğitimlerine devam etmeleri için meslek derslerimizde klasik anlatımlar yerine  gezi gözlem ve incelemelere dayalı, uygulamalı anlatımlar esas alınarak öğrencilerimizin daha iyi algılamaları sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz 10. Sınıftan itibaren işletmelere yaptıkları bu tür ziyaretlerle sektörle de içiçe eğitim imkanı bulmaktadır.

                Tenefüsler de daha verimli ve daha iyi zaman geçirebilmeleri için koridorlarımızda satranç köşeleri, spor salonumuz, büyük okul bahçemiz, temiz ferah bir kantinimiz ve yenilediğimiz kütüphanemiz öğrencilerimizin hizmetine sunulmaktadır.

                Okulumuz hijyen ve temizlik açısından BEYAZ BAYRAK sahibi bir kurum olup, temizlik konusunda da bu başarısını kanıtlamıştır. Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında öğrencilerimizin beslenme ve gelişim süreçleri düzenli olarak takip edilmekte, obezite ve diyabet konusunda yapılan seminerlerle farkındalıkları arttırılmakta, risk grubundaki öğrencilerimizin İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile kontrolleri yapılmaktadır.

                Bayramlar, törenler özel gün ve hafta kutlamalarında öğrencilerimizin şiir, kompozisyon, söz korosu, ses korosu, pano düzenleme, ilçe törenlerinde görev alma gibi sorumluluk ve etkinliklerde aktif rol almaları sağlanmaktadır.

                Öğrencilerimiz 10. Sınıftan itibaren sigortalılık durumları başlamakta, sağlık hizmetlerinde ücretsiz faydalanmaları sağlanmaktadır.

                Okulumuzdan mezun olmak demek, bizler için okula bir daha uğramamak anlamına gelmemektedir. Geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe ilkesi ile hareket eden okulumuzda,  halen görev yapan öğretmenlerimizden idarecilerimizden bir kısmı okulumuz mezunudur. Mezunlarımızla iletişimimizi hiç koparmadan büyük bir aile olma duygusu ile hareket edebilmeyi hiç kaybetmeyen bizler, her yıl çeşitli alanlarda başarı kazanmış mezunlarını okula davet ederek gençlerimize örnek olmaları, yol göstermeleri, başarı hikayelerini paylaşmaları sağlanmaktadır.

                Okulumuzun her tür etkinliğini paylaştığı instagram sayfası, web sitesi ve mezunlarla iletişim için kullanılan resmi facebook adresi bulunmakta ve güncel tutulmaktadır.

                12. sınıfa gelen öğrencilerimiz ilçemizdeki en seçkin işletmelerde staj yapma imkanı bulmaktadır.06-03-202006-03-202006-03-202006-03-202023-10-201917-04-201908-04-201908-04-201908-04-201908-04-201920-02-201922-01-201922-01-201927-12-201821-01-201922-11-201810-04-201813-06-2017

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.06.2020 - Güncelleme: 08.06.2020 13:14 - Görüntülenme: 2801
  Beğen | 0  kişi beğendi