SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAMA KAMPANYASI

HAYDAR ÇAVUŞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAMA KAMPANYASI

Evlerde oluşan atık yağların çevreye vereceği zararları önlemek ve doğru ortamlarda bertaraf edilmelerini sağlamak için, öğrenci ve ailelerinde farkındalık oluşturmak amacıyla bitkisel atık yağ toplama kampanyası düzenlenmiştir.

3 ay boyunca devam edecek kampanyamıza destek olmak için evlerde ve işyerlerinde oluşan atık yağları pet şişelerde biriktirebilirsiniz. Bu yağların öğrenciler vasıtasıyla okula getirilip atık yağ geri dönüşüm kutusuna bırakılmasını sağlayabilirsiniz.

Toplanan bitkisel atık yağlar kampanya sonunda Bandırma Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Sıfır Atık Birimi’ne teslim edilecektir.

BİTKİSEL ATIK YAĞLARI TOPLUYORUZ ÇÜNKÜ;

14-03-2024 14-03-2024

Lavaboya dökülen Bitkisel atık yağlar denizlere, akarsuya ve göle ulaşarak, kuşlara, balıklara ve diğer canlı türlerine zarar veriyor.

Atık bitkisel yağlar su yüzeyini kaplayarak havadan suya oksijen transferini önlüyor.

Atık yağlar zamanla suda bozunarak sudaki oksijeni tüketiyor.

Bitkisel atık yağlar atıksu toplama sistemlerinin (kanalizasyon, kollektörler vs.)

daralmasına ve tıkanmasına neden oluyor.

Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 14.03.2024 13:09 - Görüntülenme: 51