T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / BANDIRMA - Haydar Cavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Haydar Cavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon
266 715 48 38
Belgegeçer
2667136179
WEB
https://bandirmatml.meb.k12.tr
Adres
GÜNAYDIN MAH. TERZİLER CAD. HAYDAR ÇAVUŞ MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI NO: 55 BANDIRMA / BALIKESİR
Vizyon
Türkiye’nin alanında en iyi mesleki eğitim-öğretimini veren kurumu olmak.
Misyon
Biz ortaöğretim çağındaki gençleri modern dünyanın ihtiyaç duyduğu kaliteyle donatan, bilişim ve ticaret sektöründe fikir üretip katkı sağlayan, ülke sorunlarına duyarlı, kültürel mirasa sahip çıkan, meslek ahlakına inanan, çağdaş bireyler yetiştiren mesleki eğitim-öğretim kurumuyuz.
Başarılar
LDV PROJESİ Bandırma Ticaret Meslek Lisesi’nde ’’Bilişim Teknolojilerindeki Gelişmelerin Meslek Eğitimle Entegrasyonu’’ adlı projesini başarıyla gerçekleştirdi. Okulumuz 2010-2011 eğitim öğretim yılında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Proje Tabanlı Beceri Yarışması’nda” “Bakkal Yolu” projesi ile Balıkesir İl Birinciliği ve Bölge İkinciliği elde etmiştir. Okulumuz 2009-2010 eğitim öğretim yılında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Proje Tabanlı Beceri Yarışması’nda” “Kooperatif Ajandası” projesi ile Türkiye Birinciliği elde etmiştir. Okulumuz 2008-2009 eğitim öğretim yılında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Proje Tabanlı Beceri Yarışması’nda”“Arı Kovanı” projesi ile Mansiyon kazanmıştır. Okulumuz 2007-2008 eğitim öğretim yılında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Proje Tabanlı Beceri Yarışmasında "Muhasebe Aperatifi" Projesi ile Türkiye birinciliği elde etmiştir.
Öğretmen :47
Öğrenci :484
Derslik :16
Çok Amaçlı Salon :2
Biyoloji Laboratuvarı :2
BT Sınıfı :6
Kütüphane :2
Kütüphane Kitap Sayısı :2348
Öğretim Şekli :İkili
Saatler
07:30 - 13:00 13:10 - 19:30
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Kaymakamlık karşısında
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Günaydın Mahallesi, 2. Ordu Caddesi, No:10, Bandırma-BALIKESİR
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İlçe Merkezinde
Kontenjan Bilgileri
Her eğitim-öğretim dönemi boyunca değişmektedir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Her eğitim-öğretim dönemi boyunca değişmektedir.
Sportif Etkinlikler
Okulumuz, sporda duyuran bir okuldur. Erkek basketbol takımımız 2016´da Türkiye dördüncüsü olmuştur. Balıkesir ilinde kız takımı hentbol birinciliği, kros kız takımında ilçe birinciliği, 3.000 metre erkeklerde ilçe birinciliği, kız voleybol ilçe birinciliği, judoda il birinciliği, futsal erkek ilçe birinciliği başarılarımız vardır.
Bilimsel Etkinlikler
Eğitim Bilişim Ağı´nda Türkiye çapındaki tüm kamu ve özel liseleri kapsayan Biyoloji branşındaki "EBA Biyoloji Deneyleri" konulu yarışmada, okulumuz Biyoloji Öğretmeni Ali Cafer KURTMAN´ın hazırladığı "HÜCRE ZARLARININ KORUNMASI VE BÜTÜNLÜĞÜNÜN BOZULMASI" adlı deney EBA Özel Beğeni Ödülü´ne layık görülmüştür. 18 Mayıs 2016´da Sayın Bakanımız Nabi AVCI Beyefendi, Ankara´da bakanlıkça düzenlenen ve Nobel Kimya Ödülü sahibi Aziz SANCAR´ında katıldığı tören sonrasında Ali Cafer Kurtman hocamıza ödülünü vermişlerdir.
Proje Çalışmaları
Okulumuz 2008 yılında Proje Tabanlı Beceri Yarışması´nda, "Muhasebe Aperatifi" isimli proje ile, 2010 yılında da "Kooperatif Ajandası" adlı projeyle 2 kez Türkiye Birinciliği elde etmiştir. 2011 yılında da"Bakkal Yolu" isimli projeyle il birincisi olmuştur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuz, 2010 yılında, "Bilişim Teknolojilerindeki Gelişmelerin Mesleki Eğitimle Entegrasyonu" adlı, 56 öğrenci ve 8 refakatçinin katılımıyla gerçekleştirilen 111.684 Euro´lukLdV-IVT projesini başarıyla tamamlamıştır. 2012 teklif çağrı döneminde Bandırma İMKB Endüstri Meslek Lisesi´nin hazırlamış olduğu "AVRUPA BİRLİĞİ´NDE KOBİ´LERDE BİLİŞİM SİSTEMLERİ KULLANIMININ VERİMLİLİĞE, KALİTEYE VE REKABET GÜCÜNE ETKİLERİNİN İNCELENMESİ" isimli LdV-VETPRO projesinde katılımcı gönderen ortak olarak yer almıştır. 2013 Teklif çağrı döneminde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında yürütülmekte olan Leonardo da Vinci Hareketlilik Projeleri alanında sunmuş olduğumuz "AVRUPA BİRLİĞİ’NDE DIŞ TİCARET VE LOJİSTİK ALANLARINDAKİ İŞYERLERİNDE UYGULAMALI MESLEKİ EĞİTİM ALMAK" adlı projemiz çok yüksek bir puanla başarılı bulunmuştur. 35 öğrenci ve 5 katılımcıdan oluşan 64.538 Euro’luk projemizde 1.Akış ALMANYA 09/02/2014-22/02/2014 (14 GÜN) 21 katılımcı, 2.Akış BELÇİKA 24/03/2014-06/04/2014 (14 GÜN)14 katılımcı ile gerçekleştirilerek başarı ile sonuçlandırılmıştır. 2014 yılında ANKARA Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nün hazırlayarak yürüttüğü, okulumuzun da ortak olduğu ‘’E-FATURA VE E-DEFTER UYGULAMALARINI AVRUPA BİRLİĞİ’NDE KULLANAN İŞ YERLERİNDE MESLEKİ EĞİTİM STAJI’’ adlı Avrupa birliği (ERASMUS +) projesi kapsamında okulumuzdan 1 Öğretmen 7 öğrencimiz projeyi başarı ile tamamlamıştır. 2015 yılında Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ‘NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ İÇİN AB’DE VERİMLİ MESLEKİ EĞİTİM STAJI’ adlı Erasmus+ Projesi kapsamında 2 öğretmen 12 öğrencimiz Almanya’daki eğitimlerini gerçekleştirmişlerdir. 2017´de "Kalifiye Eleman Yetiştirmek İçin AB´de İşletmelerde Yapılan Staj Uygulamalarının İncelenmesi" isimli Bandırma İlçe Milli Eğitim Erasmus+ Mesleki Eğitim Personel Hareketliliği Projesi yaygınlaştırma çalışmaları çerçevesinde 3 öğretmenimiz akışın Çekya; 3 öğretmenimiz de akışın Berlin kısmında eğitim gördüler. 30 Nisan - 06 Mayıs 2017 tarihlerindeki bu akışda Çekya ayağında toplam 10 öğretmen ve 1 yönetici, Berlin akışında ise 20 öğretmen ve 2 yönetici yer aldılar. Ayrıca 2017 Ağustosunda toplam 16 idareci ve öğretmenimiz; "Tam Zamanlı Kaynaştırma Eğitiminde Etkili, Yeni Eğitim ve Öğretim Tekniklerinin Avrupa Boyutu" adlı Erasmus+ projesi kapsamında Portekiz´de eğitim göreceklerdir.
Yazdır